Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
12 Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο - Συμμετοχή της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

12 Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο - Συμμετοχή της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

«Ψυχικό Τραύμα: Η Σημασία του στην Ψυχική Οργάνωση του Παιδιού και του Εφήβου. 

Θεωρία, Κλινική Πράξη, Κοινωνική Πραγματικότητα» 


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιού & Εφήβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί κλήθηκε και συμμετέχει στο 12o  Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, που διοργανώνουν η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος και η Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιού και Εφήβου με θέμα: «Ψυχικό Τραύμα: Η Σημασία του στην Ψυχική Οργάνωση του Παιδιού και του Εφήβου. Θεωρία, Κλινική Πράξη, Κοινωνική Πραγματικότητα».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 5 με 7 Νοεμβρίου 2021. Ο Οργανισμός μας συμμετέχει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στην στρόγγυλη τράπεζα της Αίθουσας 2, από τις 15:15 έως τις 16:45, με γενικό θέμα: «Υποδοχή και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική φροντίδα ανηλίκων: η εμπειρία της Πρωτοβουλίας για το Παιδί». 

Τον συντονισμό θα έχουν: 

  • Ο κ. Νίκος Ζηλίκης, Ομότιμος  Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιού-Εφήβου του Α.Π.Θ.-Επόπτης και Επιστημονικά Υπεύθυνος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και
  • Ο κ. Βαλάντης Καραγιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός, Γενικός Διευθυντής της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

Εισηγήσεις θα κάνουν:

  • Η κ. Μαρία Δραμιλαράκη, Παιδοψυχίατρος του Οργανισμού, που θα αναπτύξει το θέμα:  «Η αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος στα πλαίσια του ΚΕΘΕΤ».
  • Η κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική  Λειτουργός, Συντονίστρια Κέντρου Θεραπείας Τραύματος (ΚΕΘΕΤ), που θα αναπτύξει το θέμα: «Το ΚΕΘΕΤ Δομή πρώτης γραμμής στον αγώνα για την κοινωνική συνοχή».
  • Η κ. Ευφροσύνη Κιατικίδου, Ειδική Παιδαγωγός-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, που θα αναπτύξει το θέμα: «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας (ΚΗΦ): Η ολιστική φροντίδα του τραύματος, μέσα από εξοικείωση των παιδιών σε μια ισορροπημένη  καθημερινότητα».
  • Η κ. Καλλιόπη Μπασιούρη, Ψυχολόγος-Εργασιακή Σύμβουλος, Συντονίστρια Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης, που θα αναπτύξει το θέμα: «Το Σπίτι της Βεργίνας και η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης συγκοινωνούντα δοχεία μίας συγκροτημένης πολιτικής προστασίας».

Το Συνέδριο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς εγγραφόμενος στην ακόλουθη φόρμα εγγραφής: Hscap New.

Επισυνάπτεται το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα https://www.hscap.gr/