Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:


Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος

Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί
Πρόεδρος του ΔΣ από το 2008 έως το 2021

Διοίκηση


 1. Πρόεδρος: Καρατόλιος Νικόλαος του Αντωνίου, Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ.
 2. Αντιπρόεδρος: Βαρακλής Εμμανουήλ του Αθανασίου, Εκπαιδευτικός
 3. Γραμματέας: Καπράρας Ανδρέας του Γεωργίου, Συμβολαιογράφος
 4. Ταμίας: Νεδέλκου Αικατερίνη του Γρηγορίου, Φαρμακοποιός
 5. Μέλος: Βήτος Αντώνιος του Θεοδώρου, Δασολόγος

Πρακτικό Συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου 14-01-2022

Οι εργαζόμενοι

Αυτή τη στιγμή εργάζονται στον όλο Οργανισμό 39 αμειβόμενα στελέχη, κατανεμημένα σε έξι διαφορετικές Δομές και χώρους. (Οργανόγραμμα)

 • Το προσωπικό που απαρτίζει τη Γενική Διοίκηση στεγάζεται στα γραφεία Διοίκησης-Εθελοντών. Αποτελείται από τον Διοικητικό Διευθυντή, τον Υπεύθυνο της οικονομικής υπηρεσίας και τον Υπεύθυνο επικοινωνίας και εθελοντών.
 • Το προσωπικό του Σπιτιού της Βεργίνας αποτελείται από 10 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 3 αποτελούν το επιστημονικό προσωπικό και οι 7 το βοηθητικό. Στο βοηθητικό προσωπικό λογίζονται και οι 4 Οικόσιτες Παιδοκόμοι.
 • Το προσωπικό του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας αποτελείται από 15 άτομα. Εξ αυτών τα 9 αποτελούν την επιστημονική ομάδα του Κέντρου και τα 6 το βοηθητικό προσωπικό.
 • Το προσωπικό του Κέντρου Αναφοράς, παροχής συμβουλευτικής και Κέντρου Θεραπείας Τραύματος αποτελείται από 4 άτομα. Από αυτά τα 3 αποτελούν την επιστημονική ομάδα και ένας είναι βοηθητικό προσωπικό. Εδώ είναι η οργανική θέση της Παιδοψυχιάτρου, που εποπτεύει και όλες τις άλλες Δομές.
 • Το προσωπικό της Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης αποτελείται από 5 άτομα. Από αυτά τα 3 αποτελούν την επιστημονική ομάδα και τα 2 είναι το βοηθητικό προσωπικό.
 • Το προσωπικό του FRONT αποτελείται από 2 άτομα.

Συνολικά στην Πρωτοβουλία για το Παιδί εργάζονται 39 άτομα. Εξ αυτών επιστημονική ιδιότητα έχουν 21 εργαζόμενοι.

Τα Μέλη μας

Τα μέλη της ΠγτΠ είναι περίπου 400. Από αυτά τα ενεργά μέλη είναι περίπου 200.
Για να εγγραφεί  κανείς μέλος, χρειάζεται να υποβάλει αίτηση (δείτε το σχετικό έντυπο) και να πληρώσει το ποσόν των 20€ ως τίμημα εγγραφής και συνδρομής τρέχοντος έτους.
Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μελών περιγράφονται στο Καταστατικό του Οργανισμού. (δείτε το ισχύον καταστατικό)

Οι Εθελοντές μας

Η συμβολή των εθελοντών είναι εξίσου σημαντική με αυτήν των επαγγελματιών, καθώς από τη θέση τους βοηθούν στην πρόοδο και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και ενισχύουν την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Στα πλαίσια του Οργανισμού δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εθελοντών. Πάνω από 250 ενεργοί εθελοντές υποστηρίζουν το έργο μας, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα. Οι τομείς δραστηριοποίησης των εθελοντών είναι:

 • Στη μαθησιακή υποστήριξη
 • Στη δημιουργική απασχόληση
 • Στη συνοδεία
 • Στις ιατρικές, φαρμακευτικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες
 • Στην εμψύχωση
 • Στην παροχή ειδικών υπηρεσιών
 • Στον δημιουργικό τομέα (Bazaar και υποστήριξη FRONT)

Τα Παιδιά μας

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας βρίσκονται στο κέντρο του Οργανισμού - όλα περιστρέφονται γύρω τους. Αναπτύσσουν μεταξύ τους και με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα νοιάζονται στενές σχέσεις - σχέσεις μιας μεγάλης οικογένειας.

Όλες οι Δομές και όλες οι διαδικασίες και οι δράσεις του Οργανισμού αποσκοπούν στην αλλαγή κατάστασης κινδύνου και τραύματος των παιδιών, παρεμβαίνοντας διορθωτικά σε όλους τους παράγοντες που την συνιστούν, με αγάπη, σεβασμό και αφοσίωση.

Στην Πρωτοβουλία για το Παιδί πιστεύουμε πως κάθε κερδισμένο περιστατικό παιδιού που γλύτωσε τον κίνδυνο, νέου που ενσωματώθηκε, κακοποίησης που αντιμετωπίστηκε, τραύματος που επουλώθηκε, είναι μικρές νίκες και δικαίωση του διαρκούς αγώνα μας και του λόγου της ίδρυσής μας.