Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:

Εγγραφή Εθελοντών

Όσοι υποψήφιοι εθελοντές δέχονται το παρακάτω πλαίσιο, υπογράφουν τη σχετική δήλωση και δηλώνουν τομέα προτίμησης και ωράρια και ημέρες διαθεσιμότητας.

Μπορείτε να κατεβάστε την Αίτηση Εγγραφής Εθελοντών ΕΔΩ ή να συμπληρώστε την online φόρμα πατώντας ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο εθελοντισμού του Οργανισμού μας στο τηλέφωνο 23310-29571.

Τομείς Εθελοντισμού:

Οι εθελοντές της ΠγτΠ ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, είναι επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων και καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών.

Διακρίνονται σε εθελοντές γενικής διαθεσιμότητας και σε εθελοντές άμεσης διαθεσιμότητας.

Οι εθελοντές που είναι ενεργοί ξεπερνούν τους 270. Δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς. (βλ. περισσότερα)

Διαχείριση των εθελοντών

Η διαχείριση των εθελοντών είναι μία ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση που απαιτεί οργάνωση και γνώσεις. Στον Οργανισμό γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την συστηματικότερη εκπαίδευση των εθελοντών, ιδίως όσων έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με τα παιδιά με βάση τη Διεθνή σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. «Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού».


Το έργο της προσέλκυσης, αξιολόγησης, εκπαίδευσης, τοποθέτησης, αξιοποίησης, επαναξιολόγησης και επιβράβευσης των εθελοντών αποτελεί καθήκον ειδικού τμήματος του Οργανισμού, που ασχολείται με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. «Εθελοντισμός, ένα ταξίδι με 13 βήματα»Η Πρωτοβουλία για το Παιδί έχει καταγράψει και πιστοποιήσει τους εθελοντές της. Αξιολογεί το παραγόμενο έργο τους σε ετήσια βάση και προβαίνει στο τέλος του χρόνου σε μία χειρονομία ηθικής αναγνώρισής του, με τη διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής Γιορτής των Εθελοντών, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύονται κάποιοι με ιδιαίτερο  έργο.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση.


Ιστορικό Γιορτής επιβράβευσης εθελοντών, με τους εθελοντές που βραβεύτηκαν και φωτογραφίες.

1η Γιορτή: 11 Νοεμβρίου 2016

2η Γιορτή: 18 Νοεμβρίου 2017

3η Γιορτή: 24 Νοεμβρίου 2018

4η Γιορτή: 30 Νοεμβρίου 2019

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των εθελοντών

Η ΠγτΠ έχει προσδιορίσει τα βασικά σημεία που ένας εθελοντής πρέπει να προσέξει, ώστε να ασκήσει σωστά το έργο του μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.

«Αρχές και κανόνες εθελοντισμού».