Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:

1η ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ - 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016


Βραβεύσεις

Α. Προσωπικότητες

1. Ιεροπούλου Νίκη
Η κυρία Νίκη Ιεροπούλου, είναι εθελόντρια με πολυσχιδή δραστηριότητα: μαγείρεψε, ξενύχτησε δίπλα σε παιδιά που παιζόταν η τύχη τους, δουλεύει απεριόριστες ώρες φτιάχνοντας εξαίρετα κοσμήματα που τιμήθηκαν και τιμώνται στα Bazaar  μας και τώρα από το FRONT ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου. Είναι η ψυχή της ομάδας κοσμήματος και εκπαιδεύτρια στο FRONT. Ακούραστη, πολύτιμο κεφάλαιο για τον Οργανισμό μας.

2. Καλφοπούλου Ελένη

Η κυρία Ελένη Καλφοπούλου διαθέτει εδώ και πολύ καιρό, κάθε καλοκαίρι, τα καταλύματά της στην Ασπροβάλτα, στα παιδιά του Σπιτιού της Βεργίνας. Πολλά από αυτά έμαθαν τι είναι η θάλασσα, χάρις σ΄ αυτήν. Ευγενική, φιλόξενη, γενναιόδωρη, με ανυπολόγιστη συμβολή στην ψυχοκοινωνική εξισορρόπηση των παιδιών μας.

3. Καπράρα Πόπη
Η κυρία Πόπη Καπράρα, πέρασε από πολλούς τομείς προσφοράς: μαγείρεψε, διανυκτέρευσε, συγχρωτίστηκε με τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας. Σήμερα αποτελεί έναν ακοίμητο φροντιστή των οικονομικών μας, δουλεύοντας αθόρυβα αλλά πολύ αποτελεσματικά στην εξεύρεση πόρων σε χρήματα και σε είδος.

4. Λαΐου-Γιαννούλη Ρίτα
Η κυρία  Ρίτα Λαΐου-Γιαννούλη, είναι μαγείρισσα στο Κέντρο Ημέρας. Έχει επιμεληθεί την στοματική υγεία πολλών παιδιών μας την ίδια ώρα που θαυματουργεί με χειροποίητα έργα τέχνης. Είναι η εκπρόσωπος των εθελοντών στη Διοικούσα Επιτροπή του Σπιτιού της Βεργίνας και μέλος της ομάδας που υποστηρίζει το FRONT και τα Bazaar μας.

5. Μουρατίδης Γιώργος
Ο Γιώργος Μουρατίδης, επιτελεί αγόγγυστα κάθε αποστολή: θα εκτελέσει τις μεταφορές μας, θα μας  βρει  τρόφιμα, ιδίως φρούτα και νωπά λαχανικά. Σπουδαία δουλειά κάνει επίσης, «αναδιανέμοντας» τον «μεταχειρισμένο πλούτο» αυτής της πόλης, καθώς θα διανείμει με προσεκτικά κριτήρια, πράγματα που δεν μας χρειάζονται (έπιπλα, χρηστικά αντικείμενα, ρούχα) σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

6. Μπίκα Κατίνα
Η κυρία Κατίνα Μπίκα μαγείρεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα για τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας. Ανήκει στην  σπουδαία ομάδα των  γυναικών που ετοιμάζουν τα Bazaar και τα υπηρετούν  και ως δημιουργοί και ως απλοί λειτουργοί τους. Συμβάλλει αθόρυβα στην επάρκεια του Οργανισμού μας σε είδη πρώτης ανάγκης.

7. Σμυρλή Μαίρη
Η κυρία Μαίρη Σμυρλή, είναι εικαστικός, που υπηρετεί στην δημιουργική ομάδα των γυναικών του Οργανισμού. Οι δημιουργίες της, μαζί με όλες τις άλλες, μετατρέπουν κάθε φορά το Bazaar από οικονομικό σε  καλλιτεχνικό γεγονός. Αυτονόητη η παρουσία της δίπλα στα παιδιά μας, αφού υπηρέτησε στο παρελθόν από υπεύθυνες θέσεις της διοίκησης. Την ευχαριστούμε θερμά!

8. Τάτσης Θανάσης
Ο κύριος Θανάσης Τάτσης, είναι ο σταθερότερος εθελοντής του Σπιτιού της Βεργίνας. Παρέχει εδώ και χρόνια τις γνώσεις του υποστηρίζοντας μαθησιακά τα παιδιά. Έχει γίνει ένας από τους ανθρώπους μας στο Σπίτι. Πολύτιμος, σε έναν τομέα με σημαντικά κενά σε προσφορά.

9. Τριάμπελα Βίκυ
Η κυρία Βίκυ Τριάμπελα,  μας γνώρισε μέσα από τη Δράση Ελληνίδων Bloggers, που έστησαν την αξέχαστη έκθεση στο Δημαρχείο, τον Μάρτιο του 2015. Από τότε η Βίκυ έγινε οργανικό μέλος της οικογένειάς μας: κινητοποιεί δημιουργικές εθελόντριες από πολλά μέρη της Ελλάδας, που μας στέλνουν τα έργα τους, είναι πολύ συχνά κοντά μας και κοσμεί τα Bazaar και το Front με τα έργα της. Νοιάζεται για τα παιδιά μας όσο εμείς και ακόμη περισσότερο. Έχει την Πρωτοβουλία στο στόμα της όπου κι’  αν βρίσκεται και είναι ο Πρεσβευτής μας στην Αθήνα.

10. Τσιφλίδης Λάζαρος
Ο Λάζαρος Τσιφλίδης είναι ο αγαπημένος των παιδιών.  Σαν σεφ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ  Γερμανίας και Ελλάδας. Στο διάστημα που βρίσκεται εδώ, τα παιδιά της Βέροιας και της Βεργίνας θα γευτούν τις λιχουδιές του και το προσωπικό θα εκπαιδευτεί στη μαγειρική και στον θετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων της ζωής. Ο Λάζαρος είναι η επιτομή του ετικού εθελοντή, μεγάλη τύχη για τον Οργανισμό μας.

11. Αμούργη Αλέκα
Η Αλέκα Αμούργη έχει καταπλήξει με τη θαλερότητα και την ενεργητικότητά της, που αγνοεί ηλικία και δυσκολίες. Με εξαιρετικά αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής και της ανθρώπινης κατάστασης, παρά την ηλικία της, συνεχίζει ακαταπόνητη να ενισχύει τα Bazaar και το FRONT με τα χειροποίητα αριστουργήματα που φτιάχνει. Τα «μαξιλαράκια» της κ. Αλέκας έχουν γίνει θρυλικά και ανάρπαστα!


Β. Φορείς


1. Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας
Στο πρόσωπο του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλου, αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά των πάνω από 50 γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, που έχουν συνδράμει μέχρι  σήμερα ανιδιοτελώς στο έργο μας, φροντίζοντας την υγεία των παιδιών μας.

2. Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας
Στο πρόσωπο της Προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κυρίας Καλοΐδου, αναγνωρίζουμε την προσφορά των οδοντιάτρων της πόλης μας, που προσφέρουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τους δωρεάν στα παιδιά μας, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τον Οργανισμό από πολύ σημαντικές δαπάνες.

3. Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας
Στο πρόσωπο του Προέδρου των Φαρμακοποιών Ημαθίας κ. Παράσχου, τιμούμε την διαρκή συνεισφορά πάμπολλων συναδέλφων του, σε παροχή φαρμάκων και σκευασμάτων, που χρειάζονται τα πάνω από 50 παιδιά που φιλοξενούμε και φροντίζουμε, παρά την κρίση που περνά ο κλάδος. Πραγματικά, οι φαρμακοποιοί είναι στην κυριολεξία οι καθημερινοί συναγωνιστές στο έργο μας. Τους ευχαριστούμε θερμά!

4. Δικηγορικός Σύλλογος Βεροίας
Στο πρόσωπο του Προέδρου τους κ. Ζυγουλιάνου, αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά πολλών δικηγόρων του Νομού μας στο έργο μας. Καθώς η Πρωτοβουλία δεν αρκείται στην φιλοξενία αλλά ολοκληρώνει την προσπάθεια στις υποθέσεις κακοποίησης και πλήρους προστασίας των παιδιών, εμπλέκεται σε πολύ σοβαρές νομικές διαδικασίες, που έχουν και ρίσκο και κόστος. Παρότι τα θέματα αυτά είναι μη ανακοινώσιμα, οι γνωρίζοντες αντιλαμβάνονται τη σημασία της συνεισφοράς των εθελοντών νομικών. Όμως οι Δικηγόροι και ως συλλογική οντότητα, μας συμπαραστάθηκαν εξαρχής ουσιαστικά και δυναμικά.

5. Σύλλογος Δασκάλων Ημαθίας
Ο κύριος Τουτουντζίδης εκπροσωπεί τους δασκάλους της Ημαθίας. Είναι πάρα πολλοί οι δάσκαλοι που υποστήριξαν μέχρι σήμερα μαθησιακά τα παιδιά μας και τα βοήθησαν να περάσουν από το σχολικό περιθώριο στην κανονική σχολική και κοινωνική ζωή. Εξ ίσου σημαντικά βοηθούν  οι δάσκαλοι  όταν, ως υπεύθυνοι και ευαίσθητοι λειτουργοί, αναφέρουν και παραπέμπουν περιστατικά παραμέλησης και κακοποίησης, συνεργαζόμενοι στη συνέχεια με τα επιστημονικά στελέχη μας. 

6. Νηπιαγωγοί Ημαθίας
Η κυρία Γώτη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, είναι το πρόσωπο, μέσω του οποίου θα αναγνωρίσουμε την προσφορά των νηπιαγωγών. Με τους νηπιαγωγούς της Βέροιας και της περιφέρειάς της, πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν ωραίες και ωφέλιμες δράσεις, μέσα σε ένα κλίμα που διατηρείται πάντοτε θερμό και δεκτικό σε ιδέες. Αν προσθέσουμε και την εθελοντική εργασία στη μαθησιακή υποστήριξη, συνθέτουμε την εικόνα της προσφοράς τους.

7. ΕΛΜΕ

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ασκούν το λειτούργημά τους μέσα και έξω από τα Σχολεία. Αρκετούς εξαιρετικούς από αυτούς είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ως εθελοντές μας, όπως την αξέχαστη Μαίρη Αδαμοπούλου, που αν ζούσε τώρα, θα έβλεπε το πρώτο μας παιδί να μπαίνει στην ανώτατη εκπαίδευση, χάρις στη βοήθεια των εκπαιδευτικών. Στους ανώνυμους εκπαιδευτικούς που είναι δίπλα μας, ανήκει η αναγνώριση που απονέμουμε σήμερα.

8. Σύλλογος υγειονομικών υπαλλήλων ΠΕΔΥ Βεροίας
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Βεροίας είναι ένθερμοι υποστηρικτές του έργου μας και όχι μόνο με την επαγγελματική και επιστημονική τους ιδιότητα. Φροντίζουν και για την οικονομική μας ενδυνάμωση, διενεργώντας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα το δικό τους εσωτερικό Bazaar και αποδίδοντάς μας σημαντικά έσοδα. Στο πρόσωπο της κ. Καρανικολοπούλου, αποδίδουμε την πρέπουσα αναγνώριση σε αυτή την προσφορά.

9. «Φίλιππος» Βεροίας
Το τμήμα μπάσκετ του «Φιλίππου» Βεροίας έχει υιοθετήσει τα παιδιά μας αποδεικνύοντας ότι είναι ένα Σωματείο που διαπνέεται, πέρα από τα αθλητικά ιδεώδη και από απαράμιλλο κοινωνικό ήθος. Ενίσχυση σε είδος, μερίσματα από εισιτήρια, αθλητικές συνδιοργανώσεις, επισκέψεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, κινήσεις ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητάς μας, συνιστούν στοιχεία από το παζλ των χειρονομιών που κάνει συνέχεια η ομάδα μπάσκετ του «Φιλίππου» για μας. Στο πρόσωπο του Ηλία Λαζού, ψυχής της ομάδας, αναγνωρίζουμε την αδελφική συνεισφορά  στο έργο μας.

10. Όμιλος Inner Wheel  Βεροίας

Ο πολύ δραστήριος Όμιλος Inner Wheel της πόλης μας έχει σταθεί σταθερά στο πλευρό μας, ενισχύοντας με έργα των μελών του τα Bazaar μας, με σταθερότητα και συνέπεια και συμβάλλοντας στην άνοδο της ποιότητας των εκδηλώσεών μας αυτών. Στο πρόσωπο της Προέδρου του κυρίας Βιβής Ιατροπούλου, αποδίδουμε την πρέπουσα αναγνώριση.

11. Αστυνομικοί της γειτονιάς
Το έργο της Πρωτοβουλίας έχει πτυχές στην καθημερινότητά του, που είναι πολύ σημαντικές, πολύ σοβαρές, αλλά όχι ανακοινώσιμες γιατί έχουν σχέση με τον κίνδυνο, άρα και με την ανάγκη βοήθειας και προστασίας στελεχών και ωφελούμενων από τις αστυνομικές υπηρεσίες. «Οι αστυνομικοί της γειτονιάς», ένας θεσμός που για τη δική μας λειτουργία στάθηκε πολύ χρήσιμος, δηλαδή ο  Πρόδρομος Κακαγιάννης, η Γεωργία Κωφίδου και η Μελπομένη Τριανταφύλλου, μας στάθηκαν όποτε χρειάστηκε. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο στην εκπλήρωση του υπηρεσιακού τους χρέους: νοιάζονται και για το πώς τα βγάζουμε πέρα και βοηθούν και σε αυτό.

Φωτογραφίες