Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας και ο Σύλλογος Πρωτοβουλία για το Παιδί, σε μια κίνηση ενίσχυσης των δεσμών σύμπραξης και αλληλεγγύης στην κατεύθυνση υποστήριξης του κοινού οράματος υποστήριξης παιδιών και νέων σε ανάγκη και σε κίνδυνο και των οικογενειών τους.


Οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας προς τούτο όλα τα διαθέσιμα μέσα τους με σκοπό να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες επίτευξης του κοινού τους στόχου και  τη συμβολή τους στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που πλήττουν ευάλωτα άτομα και ευπαθείς οικογένειες, στην περιοχή του Δήμου Νάουσας.


Οι δύο φορείς συμφώνησαν να αναπτύξουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε τομείς του έργου τους, κάνοντας χρήση των δικτύων που έχουν αναπτύξει και συμμετέχοντας αμοιβαία στις εκδηλώσεις και δράσεις τους. Συμφωνούν επίσης να αναπτύξουν διαδικασίες προαγωγής της επιστημονικής έρευνας και γνώσης, με σκοπό την εμβάθυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.


Οι δύο φορείς αποδίδουν μεγάλη σημασία στην ανάδειξη από την συνεργασία αυτήν, της λειτουργίας προωθημένων και εναλλακτικών δομών παιδικής προστασίας και της χρήσης νεωτερικών και πρωτοπόρων επιστημονικά μεθόδων και εργαλείων δουλειάς. 


Οι δύο φορείς αποδίδουν μεγάλη σημασία σε δράσεις πρόληψης, ιδίως σε τομείς και προβλήματα μεγάλης έντασης, όπως η παραβατικότητα ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή και ενδοσχολική βία, η χρήση ουσιών, η κακή χρήση του διαδικτύου κλπ.


Το άνοιγμα αυτό στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αμοιβαία υποστήριξη επιχειρεί να βάλει τις βάσεις για παράλληλες δράσεις στο Δήμο της Νάουσας με προοπτική τη δημιουργίας μιας αντίστοιχης τοπικής δομής, προς όφελος της πιο σημαντικής μερίδας του πληθυσμού και της κοινωνικής συνοχής.


Περισσότερα για το έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και τα ζητήματα του τομέα της παιδικής προστασίας μπορείτε να βρείτε στο https://www.propaidi.org.