Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Εγκαίνια νέων Δομών και εγκαταστάσεων

Εγκαίνια νέων Δομών και εγκαταστάσεων

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί εγκαινίασε το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 τη νέα στέγη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας και τη νέα «Πτέρυγα Αθανασίου Λασκαρίδη – Εύης Λαζού» του Σπιτιού της Βεργίνας.

Στην πρώτη εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου και Γιώργος Ουρσουζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βεροίας Κώστας Βοριαζίδης, ο Στρατηγός-Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πέτρος Δεμέστιχας, ο Διοικητής της Σχολής μετεκπαίδευσης Β. Ελλάδος της ΕΛΑΣ Αστυν. Διευθυντής Διονύσης Κούγκας, εκπρόσωποι του Αστυν. Διευθυντή Ημαθίας και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βεροίας, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βεροίας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινων. Πολιτικής του Δήμου Βεροίας Θεόφιλος Κορωνάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου κ. Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, οι τ. Δήμαρχοι Ανδρέας Βλαζάκης και Χαρά Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Επιμελητής Ανηλίκων Κώστας Μίζας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Πρόεδροι τοπικών Σωματείων, οι «Αστυνομικοί της γειτονιάς», εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων,  φίλοι και εθελοντές του Οργανισμού.

Παραβρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος οι κυρίες Ιωάννα Κιοσσέ και Αρίστη Σταθακοπούλου, εκ μέρους της «ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ» της Ένωσης Ελλήνων  Εφοπλιστών ο εκτελεστικός σύμβουλος Αθανάσιος Μπούσιος, η κυρία Εύη Λαζού εκπροσωπώντας και το Ίδρυμα Λασκαρίδη, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου κυρία Ξένη Λαμπροπούλου, εκ μέρους του Hyatt η κυρία Μπινιάρη, εκ μέρους της εταιρείας Bright ο Γιώργος Βασιλείου και ο κύριος Γεράσιμος Καλλιγάς.


Η κυρία Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης της Αναδοχής ως λύσης στο πρόβλημα της αποσυμφόρησης των Ιδρυμάτων και εξήρε την προσπάθεια που γίνεται από την Πρωτοβουλία για το Παιδί με Δομές ενναλακτικής φροντίδας, όπως είναι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας, προτρέποντας σε στενότερη συνεργασία Δήμου και κοινωνικών οργανώσεων. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν οι χαιρετισμοί και των υπολοίπων εκπροσώπων των θεσμών.

Ο Πρόεδρος  της Πρωτοβουλίας εξήγησε τη φιλοσοφία και στόχευση της λειτουργίας του Κέντρου, που είναι η χρήση σύγχρονων μέσων στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών σε κίνδυνο, προκειμένου αυτά να μην απομακρυνθούν από την οικογένεια και να γίνουν ανεξάρτητοι και ακέραιοι άνθρωποι.

Ακολούθως απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους Δωρητές που βοήθησαν στη δημιουργία του νέου Κέντρου: στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που ανακηρύχθηκε «Μεγάλος Ευεργέτης» της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, στην «ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ» που ανακηρύχθηκε «Μεγάλος Δωρητής», στο Ίδρυμα Λαμπροπούλου, στην Association “Femmes d’ Europe” από τις Βρυξέλλες, στον Γεράσιμο Καλλιγά, στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, στην εταιρεία Bright, «στα ελληνικά Market», στην LIDL και στην εταιρεία Saint Gobain, ενώ έγινε μνεία στους υπόλοιπους δωρητές (Εθνική Τράπεζα, «Βιοηλιακή-Ενεργειακή, Leroy Merlin, ΟΡΙΕΝΤΟ, Art Brasil, επιχείρηση Πασβαντίδη κ.α).

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή της κορδέλας των εγκαινίων από τους παραβρισκόμενους.


Στη Βεργίνα, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Βεροίας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας τόνισε τη σημασία που έχει  για την ολοκληρωμένη λειτουργία της όλης Δομής η νέα πτέρυγα για εφήβους και αναφέρθηκε στην αντιϊδρυματική-οικογενειακή λειτουργία του Σπιτιού, ένα έργο που οφείλεται στη γενναιοδωρία του ζεύγους Αθανασίου Λασκαρίδη-Εύης Λαζού  του Ιδρύματος Λασκαρίδη, αλλά και άλλων, μικρότερων δωρητών.

Ακολούθως απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στην κυρία Μαρία Γιδαράκου (φυτεύσεις), στις εταιρείες Palaplast (σύστημα άρδευσης), Hellasod (γκαζόν), Παρκοτεχνική (παιδική χαρά), στον Χάρη Αναστασίου εκ μέρους του Συλλόγου «Βενιαμίν», στον κύριο Γιώργο Βασιλείου (εκ μέρους της εταιρείας Bright), στην κυρία Μπινιάρη (εκ μέρους του Hyatt).

Τέλος στους βασικούς δωρητές Αθανάσιο Λασκαρίδη και Εύη Λαζού απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση του «Μεγάλου Δωρητή», ενώ η νέα Δομή ονομάστηκε «Το Σπίτι της Βεργίνας-πτέρυγα Αθανασίου Λασκαρίδη-Εύης Λαζού».

Η κυρία Εύη Λαζού στην ομιλία της αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, την οποία το Ίδρυμα Λασκαρίδη θεωρεί στρατηγικό συνεργάτη. 

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από την Δωρήτρια κ. Λαζού, ακολούθησε δεξίωση υπό τους ήχους του μουσικού προγράμματος που επιμελήθηκε η Νεφέλη Μπραβάκη και το συγκρότημά της.

Η Διοίκηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί θερμά:

-Όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια των νέων Δομών και εγκαταστάσεων και επιβεβαίωσαν τη στήριξη στο έργο του Οργανισμού.

-Την Νεφέλη Μπραβάκη και το γυναικείο μουσικό συγκρότημα  Filippos Glee.

-Όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία της δεξίωσης.

-Τις εθελόντριες του Συλλόγου.

-Τον Πολιτιστικό Σύλλογος «Αιγές»  της Βεργίνας για την πολύπλευρη υποστήριξη.