Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Επίσκεψη Φορέων από τον Τορόντο

Επίσκεψη Φορέων από τον Τορόντο

Την Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, επισκέφτηκε τις Δομές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί αποστολή φίλων ομογενών, προερχόμενη από το Τορόντο του Καναδά, που την αποτελούσαν οι:

α) Μιχάλης Μουρατίδης. τ. Πρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά», τ. Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, τ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ημαθιωτών Τορόντο «Η Βεργίνα», τ. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, 

β) Χρήστος Κοτσαμποικίδης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»,

γ) Στάθης Μιχαηλίδης, Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά,

δ) Τούλα Κυριακίδου, Πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων κυριών Τορόντο και Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ημαθιωτών Τορόντο «Η Βεργίνα», και

ε) Ρούλα Μιχαηλίδου, Αντιπρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων κυριών Τορόντο.

Οι φίλοι από το Τορόντο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, κυρίους Α. Σιδηρόπουλο και Ν. Καρατόλιο, επισκέφτηκαν κατ’ αρχήν το Κέντρο Αναφοράς και παροχής συμβουλευτικής και Κέντρο Θεραπείας Τραύματος και ενημερώθηκαν από τη Διευθύντριά του κ. Θεοδώρα Νιώπα  για το έργο που επιτελείται στη Δομή. Εν συνεχεία επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας και ενημερώθηκαν για το έργο της Δομής από την Διευθύντριά της Ψυχολόγο κ. Μαρία Σκουρού και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της κ. Μιλτιάδη Μελιόπουλο, Κοινωνικό Λειτουργό, κ. Ευφροσύνη Κιατικίδου, Ειδική Παιδαγωγό και κ. Μαρία Ρότσικα, Παιδαγωγό. Τέλος, η αποστολή κατέληξε στο Σπίτι της Βεργίνας και την σχετική ενημέρωση εκεί έκανε η Διευθύντριά του Κοινωνική Λειτουργός κ. Ελίζα Καραβασίλη. 


Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Οργανισμού και ενημερώθηκαν σε βάθος γι’ αυτό, δηλώνοντας τη συγκίνησή τους και διαβεβαιώνοντας για την υποστήριξή τους σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, πραγματοποιήθηκε μικρή τελετή. Σ’ αυτήν, αναγνώστηκε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, με την οποία αναγνωρίζεται η σταθερή υποστήριξη προς το έργο του Συλλόγου εκ μέρους τόσο της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά», όσο και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ημαθιωτών Τορόντο «Η Βεργίνα». Με την απόφαση αυτή, οι δύο Σύλλογοι ανακηρύσσονται Μεγάλοι Δωρητές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Ως ελάχιστη ηθική ανταπόδοση  απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των δύο Συλλόγων, στον κ. Χρήστο Κοτσαμποικίδη Πρόεδρο της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο και στην κ. Τούλα Κυριακίδου, εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η Βεργίνα». Οι δύο Σύλλογοι παρέδωσαν επιταγές με χρηματικά ποσά, προϊόν δωρεών, στον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο, ο οποίος, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης των μελών, των εθελοντών, του προσωπικού και των παιδιών του Οργανισμού, ευχαρίστησε από την καρδιά του τους δωρητές.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. απένειμε τιμητική πλακέτα, με τα χέρια παιδιών του Κέντρου, στον κ. Μιχάλη Μουρατίδη, συμπατριώτη και επιφανή Βεροιώτη της διασποράς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή για τη μακροχρόνια υποστήριξή του προς την υπόθεση της παιδικής προστασίας, όπως το υπηρετεί η Πρωτοβουλία για το Παιδί. Ο κύριος Μιχάλης Μουρατίδης και η αείμνηστη σύζυγός του Ρούλα, από την αρχή της λειτουργίας του, ενστερνίστηκαν πλήρως τους σκοπούς του Συλλόγου και προέβησαν επανειλημμένα σε δράσεις υποστήριξής του, καθιστώντας, παράλληλα, γνωστό το έργο του στην πόλη του Τορόντο και ευρύτερα. Σε αναγνώριση αυτής της προσφοράς η Πρωτοβουλία για το Παιδί ανακήρυξε τον κύριο Μιχάλη Μουρατίδη Επίτιμο Μέλος της και Πρεσβευτή της Καλής Θελήσεως  στον Καναδά. Ο κύριος Μουρατίδης απάντησε με έναν σύντομο και μεστό λόγο, που εμπεριείχε και την επόμενη δράση υποστήριξης, την ερχόμενη άνοιξη, στο Τορόντο.

Τα παιδιά και το προσωπικό αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τους επισκέπτες τους, χαρίζοντας αναμνηστικά-προϊόντα της δουλειάς των εργαστηρίων του Κέντρου.