Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Δωρεά ακινήτου από τον Ιωάννη Κούσιο

Δωρεά ακινήτου από τον Ιωάννη Κούσιο

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποδοχής της Δωρεάς ενός ακινήτου, από τον Ιωάννη Κούσιο του Κωνσταντίνου, προς τον Οργανισμό μας με σκοπό την ενίσχυση του έργου του.

Ο Ιωάννης Κούσιος, γνωστός για τη φιλάνθρωπη δράση του και ευεργέτης της πόλης μας, αποφάσισε λίγο πριν τον εύρει ο θάνατος, να δωρίσει στον Οργανισμό μας ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του, αποδεικνύοντας μέχρι τέλους την προσήλωσή του στις αξίες που σε όλη τη ζωή του υπηρέτησε.

Το ακίνητο αυτό είναι ένα διαμέρισμα, με διακριτικό αριθμό Δ3, που βρίσκεται στον 4ο  πάνω από το ισόγειο όροφο μίας πολυόροφης οικοδομής, επί της συμβολής των οδών Βενιζέλου, Βερμίου και Πίνδου, έχει μικτό εμβαδόν εβδομήντα δύο τετραγωνικά μέτρα και εβδομήντα δύο εκατοστά του τετραγωνικού μέτρου (72,72μ2) και αποτελείται από ένα δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό, χώλλ και διάδρομο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθ. 6/13-8-2016 απόφασή του, αποφάσισε:

1.Να αποδεχθεί την δωρεά του εκλιπόντος Ιωάννη Κούσιου και να εκφράσει την χαρά και την ευγνωμοσύνη των μελών του, των μελών του Σωματείου, των εθελοντών, του προσωπικού και των φιλοξενούμενων παιδιών, στην ευρύτερη οικογένειά του, δια του πληρεξουσίου του κ. Νικολάου Κουτόβα του Γεωργίου και της Χρυσούλας, κάνοντας δεκτούς ταυτόχρονα και όλους τους όρους που αυτή περιλαμβάνει, κατά τρόπο ρητό και ανεπιφύλακτα.

2.Να ανακηρυχθεί ο Ιωάννης Κούσιος ως μεγάλος δωρητής της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

3.Να εξεταστεί στο μέλλον η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το ακίνητο ως ξενώνας αυτόνομης διαβίωσης νέων ή ως γραφείο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του γενικού πληθυσμού της περιοχής και –στην περίπτωση που αυτό γίνει-να ονομαστεί η νέα αυτή Δομής «Ξενώνας Ιωάννη Κούσιου» ή Συμβουλευτικό Κέντρο «Ιωάννης Κούσιος».

Ταυτόχρονα, το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τον Πληρεξούσιο του δωρητή κύριο Νίκο Κουτόβα, που συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση αυτής της δωρεάς και που μαζί με τους γιούς του Γεώργιο και Πέτρο, ανέλαβαν όλα τα έξοδα σύναψης των συμβολαίων, καταβολής των φόρων κλπ.  και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο μας.

Τέλος, ευχαριστίες οφείλονται στον Συμβολαιογράφο Βεροίας κύριο Ανδρέα Καπράρα, για τις άοκνες προσπάθειές του να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της δωρεάς και να αποδοθεί το ακίνητο το ταχύτερο σε χρήση, προς όφελος του συντελούμενου έργου μας.