Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Εκπαίδευση Παιδαγωγού μας στο εξωτερικό

Εκπαίδευση Παιδαγωγού μας στο εξωτερικό

Η κυρία Ολυμπία Πητσιάβα, Παιδαγωγός στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, συμμετείχε σε διαδραστικό, βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο  στο Ορβιέτο της Ιταλίας από τις 05/05/2016 έως 13/05/2016. 


Το σεμινάριο με τίτλο "The Pot of Gold – Education and exchange to fight hate speech and discrimination" οργανώθηκε από τη Lunaria και συμμετείχαν άτομα από την Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Πολώνια και φυσικά την Ελλάδα. Το πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του εργαστηρίου ARTEMIDE - CASA LABORATORIO “IL CERQUOSINO”. Οι Έλληνες εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν μέσω της ΕΛΙΞ, εταίρου του προγράμματος.


Το σεμινάριο απευθυνόταν σε ειδικούς όλων των Ευρωπαϊκών χωρών που εργάζονται με ομάδες θυμάτων κοινωνικών διακρίσεων και προκαταλήψεων και είχε γενικό σκοπό την  απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στην αναγνώριση και διαχείριση της ρητορικής του μίσους και των διακρίσεων. Ειδικότερα δε στόχευε  στην εκμάθηση μεθοδολογιών και τεχνικών, στην υιοθέτηση αποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας, διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων αλλά και στη χρήση κατάλληλων εργαλείων μέσα από τη βιωματική και διαδραστική κυρίως μάθηση.