Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 3-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 3-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» συμμετείχε στο 3ημέρο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής Παιδιού & Εφήβου που διοργάνωσε η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 3 έως 5 Νοεμβρίου 2023, και η θεματολογία του εστίασε στην «Ψυχική Υγεία & Ψυχοπαθολογία στη Σύγχρονη Οικογένεια».

Το επιστημονικό προσωπικό που εκπροσώπησε την Πρωτοβουλία για το Παιδί συμμετείχε σε εργαστήριο (ομάδα εργασίας), όπου οι ομιλητές παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά των οικογενειών και των παιδιών-εφήβων που προσέρχονται στις δομές της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στη Βέροια. 

Η κυρία Μαρία Πανταζή, ψυχολόγος του Κέντρου Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής και Θεραπείας Τραύματος, παρουσίασε την λειτουργία του Κέντρου Αναφοράς και μίλησε για τα περιστατικά που υποδέχεται, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδερφοι του επιστημονικού προσωπικού με τους παραβατικούς έφηβους και πώς πολλές φορές οι υποθέσεις καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Άξιο αναφοράς ήταν οι δυσκολίες και αντιστάσεις που φέρουν οι γονείς για οποιαδήποτε συνεργασία και οι χειρισμοί κινητοποίησης τους. 

Επίσης, η κυρία Κωνσταντίνα Μάντσου, ψυχολόγου του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Στήριξης Οικογένειας, παρουσίασε τη λειτουργία της δομής, εστιάζοντας κυρίως σε περιστατικά του Κέντρου όπου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες της δομής, αλλά και σε αυτά που δυστυχώς δεν είχαν καλή έκβαση. 

Τέλος, η κυρία Ελισάβετ Καραβασίλη, Κοινωνική Λειτουργός στην Πρωτοβουλία για το Παιδί, αναφέρθηκε στην πλήρη φροντίδα των παιδιών που απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και πώς τα παιδιά διαχειρίζονται την απώλεια και την αποδοχή του τραύματός τους. Το εργαστήριο συντόνισε ο κύριος Νικόλαος Ζηλικής, παιδοψυχίατρος-επόπτης των δομών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 983 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά από Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Ελβετία, Γερμανία, Ιρλανδία.