Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Επίσκεψη κλιμακίου από την Caritas/Irschenberg/Muenchen

Επίσκεψη κλιμακίου από την Caritas/Irschenberg/Muenchen

Κατά το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου 2018, επισκέφτηκε τον Οργανισμό μας κλιμάκιο εργαζομένων στις δομές παιδικής προστασίας της Caritas, από την περιοχή Irschenberg του Μονάχου, αποτελούμενο από 18 άτομα, με επικεφαλής τον κύριο Hannes Klapos. Στην αποστολή συμμετείχαν επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Φροντιστές, Παιδαγωγοί, Τεχνικοί, Οικονομολόγοι κ.α.) και βοηθητικό προσωπικό, που εργάζονται σε διάφορους τομείς (κλειστή και ανοικτή φιλοξενία, ξενώνες αυτόνομης διαβίωσης, υποστήριξη οικογενειών κλπ). Σκοπός της επίσκεψης, που έγινε στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεργασίας, ήταν η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης, καθώς και καλών πρακτικών, κατά την επιτέλεση του έργου και των δύο Οργανισμών.

Την πρώτη ημέρα, Δευτέρα 1/10, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Σπίτι της Βεργίνας και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τα προβλήματά του, από τη Διευθύντριά του κ. Ελίζα Καραβασίλη και τη Διοίκηση της Πρωτοβουλίας. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεργασίας ανταλλάχθηκαν απόψεις, έγιναν πολλαπλές και εποικοδομητικές συγκρίσεις και επήλθε κατανόηση των θέσεων και των ζητημάτων που απασχολούν τις δύο πλευρές, ενώ διαπιστώθηκε ταυτότητα προβλημάτων και συμφωνία για το πλαίσιο επίλυσής τους.

Ακολούθησε γνωριμία των φιλοξενούμενων με το Πολυδραστικό Κέντρο της Βεργίνας (FRONT) και ξενάγηση στους βασιλικούς τάφους. Το βράδυ η Πρωτοβουλία παρέθεσε δείπνο στο κελάρι του οινοποιείου Δαλαμάρα, στη Νάουσα, που επιμελήθηκαν οι εθελόντριες του Συλλόγου.
Τη δεύτερη ημέρα, Τρίτη 2/10, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας και ενημερώθηκε για το συντελούμενο σε αυτό έργο, από τη Διευθύντριά του κ. Ολυμπία Πητσιάβα, τη Διοίκηση και τα στελέχη του Κέντρου. Κατά-την επίσης πολύωρη- σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας, καθώς και στις νεωτερικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την καλύτερη αντιμετώπισή τους. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους φιλοξενούμενους, για την κατανόηση των τοπικών συνθηκών και εκφράστηκε μεγάλη εκτίμηση για το πραγματοποιούμενο έργο κάτω από αυτές.

Ακολούθησε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας και δείπνο στο εστιατόριο «Ακρόπολη», κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε εμβάθυνση στους κοινούς προβληματισμούς και επιβεβαιώθηκε η διάθεση για σύσφιξη των σχέσεων και συνεχή ανταλλαγή στελεχών και καλών πρακτικών. Το κλιμάκιο αναχώρησε μέσα σε κλίμα συναδέλφωσης και συγκίνησης.