Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Επίσκεψη της Έλενας Ράπτη στο Σπίτι της Βεργίνας

Επίσκεψη της Έλενας Ράπτη στο Σπίτι της Βεργίνας

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 επισκέφθηκε το Σπίτι της Βεργίνας η Βουλευτής Θεσσαλονίκης κυρία Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια του Προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε», και η κυρία Μαρία Νάτσιου, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενες από τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τους Βουλευτές Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη και από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυρία Έλενα Ράπτη ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Καρατόλιο για τον τρόπο λειτουργίας του Σπιτιού της Βεργίνας, αλλά και των υπόλοιπων Δομών του. Αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την νέα νομοθεσία που ορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας Μονάδων Παιδικής Προστασίας (ΜοΠΠ), τους τρόπους αποϊδρυματοποίησης των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές μας και τέλος για τις διαδικασίες αποκατάστασης των παιδιών με τον θεσμό της αναδοχής και υιοθεσίας.

Η κυρία Ράπτη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και αναγνώρισε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά και τις οικογένειές τους από τις υπηρεσίες των δομών της.