Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τις κοινωνικές δομές προτείνει ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για το Παιδί

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τις κοινωνικές δομές προτείνει ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για το Παιδί

Την υλοποίηση ειδικού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κοινωνικών δομών της χώρας κατά τα πρότυπα του Εξοικονομώ – Αυτονομώ που θα βοηθήσει δραστικά στην εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας και στη μείωση του λειτουργικού κόστους και θα θωρακίσει την οικονομική τους βιωσιμότητα σε καιρούς διεθνούς ενεργειακής κρίσης ζητάει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σημειώνει ότι με δεδομένο ότι στα ήδη υπάρχοντα ή εξαγγελθέντα Προγράμματα ΔΕΝ υπάρχει πρόνοια συμπερίληψης των συγκεκριμένων κοινωνικών δομών, ένα νέο Πρόγραμμα θα μπορούσε να συμπεριλάβει την ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ χρηματοδότηση εργασιών εγκατάστασης στις δομές αυτές φωτοβολταϊκών συστημάτων Net Metering με συμψηφισμό δηλαδή της κατανάλωσης ενέργειας ή την χρηματοδότηση για γενικότερη ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών τους υποδομών μέσω κατασκευής εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάστασης κουφωμάτων κλπ.

Όπως τονίζει ο κ. Τσαβδαρίδης, η ένταξη των κοινωνικών δομών σε εξειδικευμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς πολλές εξ αυτών και παρά τις καλές τους προθέσεις αδυνατούν πλέον να αποπληρώσουν τους διογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, γεγονός που δυσχεραίνει και την επιτέλεση του εξαιρετικά σημαντικού έργου που επιτελούν. Ως παράδειγμα, αναφέρει την κοινωνική δομή «Πρωτοβουλία για το Παιδί» που δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στο Δήμο της Βέροιας και στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας και προσφέρει προστασία σε μηνιαία βάση σε πάνω από 60 κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, απασχολώντας παράλληλα 28 άτομα ως προσωπικό (κυρίως επιστημονικό προσωπικό, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, ψυχιάτρους κλπ).

Η σχετική Ερώτηση στη Βουλή προέκυψε ύστερα από ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί σε πρόσφατη συνάντησή τους στο πολιτικό του γραφείο. Η Πρωτοβουλία για το Παιδί καλείται στις παρούσες συνθήκες ενεργειακής κρίσης να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα σημαντική αποστολή της έχοντας δυσβάσταχτα λειτουργικά κόστη που θα μπορούσαν να μετριαστούν σημαντικά από τυχόν ένταξή της σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.