Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Ολοκλήρωση Σχολής Γονέων στο Έκτο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Ολοκλήρωση Σχολής Γονέων στο Έκτο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Το Κέντρο Αναφοράς Περιστατικών, Παροχής Συμβουλευτικής και Θεραπείας Τραύματος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, κ. Δημητρίου Θεοχαρόπουλου, για την δημιουργία Σχολής Γονέων.

Οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν 5 διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις από την ψυχολόγο κ.Μαρία Πανταζή, στις οποίες αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές κατηγορίες: 

  • Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
  • Δεσμοί προσκόλλησης γονέα-παιδιού
  • Οι αγχώδεις αντιδράσεις των παιδιών και η διαχείρισή τους
  • Διαχείριση θυμού
  • Η επιρροή στις σχέσεις συνομηλίκων

Στις διαδικτυακές αυτές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, συμμετείχαν 42 γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή. Το κύριο συμπέρασμα όπως αυτό αναδύθηκε μέσα από τις παρεμβάσεις των συμμετεχόντων είναι η αναγκαιότητα της αποτελεσματικής συνεργασίας της οικογένειας με το σχολικό περιβάλλον με σκοπό την βελτίωση της ψυχοκοινωνικής λειτουργικότητας των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Θεοχαρόπουλο και τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου όπως και τους γονείς που συμμετείχαν για την εμπιστοσύνη προς την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία.