Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Εκπαίδευση με υποτροφία στο Κέντρο κατά της κακοποίησης παιδιών της Αλαμπάμα

Εκπαίδευση με υποτροφία στο Κέντρο κατά της κακοποίησης παιδιών της Αλαμπάμα

Με υποτροφία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα (Τμήμα Μορφωτικών Υποθέσεων), που χορηγήθηκε για δεύτερο συνεχές έτος, η κυρία Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και Διευθύντρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και του Συμβουλευτικού  Κέντρου στη Βέροια, μετέβη για διάστημα τριών εβδομάδων στο Huntsville της Alabama και φιλοξενήθηκε στο εκεί Κέντρο κατά της κακοποίησης των παιδιών (National Children’s Advocacy Center – NCAC).

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της (από τις 26 Μαρτίους έως τις 16 Απριλίου 2016), η κ. Νιώπα εκπαιδεύτηκε και επιμορφώθηκε σε μία σειρά θεμάτων σχετικών με τη διάγνωση  και την τεκμηρίωση της κακοποίησης παιδιών και με την ακολουθούμενη θεραπεία του εξ αυτής τραύματος, συμμετέχοντας:
 - Σε ιατροδικαστικές συνεντεύξεις
 - Σε ομάδες επιστημονικού προσωπικού, ποικίλου θεματικού χαρακτήρα
 - Σε ομάδες γονέων
 - Σε διεπιστημονικές ομάδες
 - Στη διεξαγωγή ομάδων παιδιών σε σχολεία
 - Σε ομάδα εποπτείας θεραπευτών


Η κυρία Νιώπα επισκέφθηκε επίσης κοινότητα στο Tennessee και συμμετείχε σε συζήτηση προς διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης εκεί Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών σε κίνδυνο, ενώ ασχολήθηκε και με θέματα καθημερινής φροντίδας παιδιών στο Harris Home for Children.
Στο διάστημα 4 έως 7 Απριλίου 2016, η κ. Νιώπα παρακολούθησε τις εργασίες του 32ου Διεθνούς Συμποσίου για την παιδική κακοποίηση (32nd  International Symposium on Child Abuse), που έγινε στο Huntsville.
Στα πλαίσια του Συμποσίου είχε ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια επικεντρωμένα στις συνεντεύξεις δραστών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενώ παρακολούθησε ειδικές θεματικές ενότητες όπως:
 - Παιδική πορνογραφία
 - Φαινόμενο “Sextostion” (εκβιασμός μέσω διαδικτύου ή υπολογιστή)
 - Δευτερογενές τραύμα
Τέλος, η κ. Νιώπα εργάστηκε και στην ομάδα υποδοχής των συνέδρων.


Η Διοίκηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί  εκφράζει τα αισθήματα χαράς και ικανοποίησης που διακατέχουν τα μέλη, τους εθελοντές και το προσωπικού του Οργανισμού μας, για την πολύ σημαντική αυτή επιστημονική ενδυνάμωσή του, μέσω των γνώσεων και των καλών πρακτικών που αποκόμισε και θα διαδώσει η κ. Νιώπα και ευχαριστεί θερμά τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Michael Snyder και όλο το προσωπικό του τμήματος, ιδιαίτερα δε τις κυρίες Ευγενία Διατσίγκου και Ελένη Αλεξάκη για την ευκαιρία που μας έδωσαν.