Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Συνέδριο ΕΠ'ΑΡΩΓΗ

Συνέδριο ΕΠ'ΑΡΩΓΗ

Στο διήμερο 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2016 διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’  Αρωγή», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου.


Στο Συνέδριο έγινε ενδελεχής εξέταση όλων των πτυχών του μεγάλου ζητήματος της αποϊδρυματοποίησης των δομών παιδικής προστασίας, από διακεκριμένους  εισηγητές που προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό και  τον κρατικό τομέα, από τους χώρους των δομών και των ιδρυμάτων κρατικού και ιδιωτικού χαρακτήρα και από το εξωτερικό.


Οι ενότητες που εξετάστηκαν ήταν:

«Εναλλακτικές μορφές κοινωνικής φροντίδας στην Περιφέρεια Κρήτης»,

«Αποϊδρυματοποίηση:  από την θεωρία στην πράξη»,

«Παιδική προστασία: διαστάσεις και προοπτικές»,

«Αναδοχή: θεωρητικές προσεγγίσεις»,

«Αναδοχή: αποτύπωση της πραγματικότητας» και

«Εθελοντισμός».


Η Πρωτοβουλία για το Παιδί συμμετείχε με κοινή εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ κ. Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου και της Διευθύντριας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ)  Κοινωνικής Λειτουργού κ. Θεοδώρας Νιώπα, που είχε τίτλο «Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας: απάντηση στην ιδρυματοποίηση του συστήματος παιδικής προστασίας. Η περίπτωση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί». Στην εισήγηση, παρουσιάστηκαν, σε ένα γενικό μέρος, οι ιδέες, οι δομές και οι δράσεις του Οργανισμού και στη συνέχεια αναλύθηκαν η λειτουργία του ΚΗΦ, το φαινόμενο της διαρροής περιστατικών και η αντιμετώπισή του, η εξέλιξη του φαινόμενου της ΚαΠα-Π (κακοποίησης-παραμέλησης παιδιών) μέσα στο ΚΗΦ και η στρατηγική της περαιτέρω ανάπτυξης και ολοκλήρωσης των ΚΗΦ και Συμβουλευτικού Κέντρου, με σκοπό την επέκταση και εμβάθυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από τον Οργανισμό.


Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης κ. Σταύρο Καναβάκη για την πρόσκληση και την συνακόλουθη ευκαιρία που μας έδωσε να παρουσιάσουμε τις ιδέες και τις δράσεις μας σε ένα ευρύτατο κοινό από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα. Ευχαριστούμε ακόμη τους φίλους μας, τον κ. Στράτο Πουμπλάκη, μέλος του ΔΣ του ΚΚΠΠ Κρήτης και του Ξενώνα Νέων Χανίων, τον κ. Βασίλη Καφετζάκη, Κοινωνικό Λειτουργό, αλλά και τους πολυάριθμους νέους φίλους που μας δέχθηκαν σαν γνώριμους από παλιά, για την αγάπη και την φιλία που μας χάρισαν,  καθώς και την κυρία Αγγελική Φραγκούλη, επικεφαλής της Ομάδας οργάνωσης και επιμελητείας  του Συνεδρίου, για την υπέροχη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.



Εδώ διατίθεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου, καθώς και το τεύχος περιλήψεων με τις εισηγήσεις, και τα βιογραφικά στοιχεία των εισηγητών, για κάθε ενδιαφερόμενο.