Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Δελτίο Τύπου - Ημερίδα Χανίων - Πρωτοβουλία για το Παιδί

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα Χανίων - Πρωτοβουλία για το Παιδί

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, Ημερίδα με θέμα:

«Το παιδί σε κίνδυνο-η εμπειρία της Βέροιας. Δύο χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα Νέων-η εμπειρία του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων».
Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Εθελοντικό Σωματείο «Στήριξις» Χανίων και την Πρωτοβουλία για το Παιδί, στα πλαίσια της δικτύωσης των δύο Συλλόγων, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και εμπειρίας, την διεξαγωγή κοινών δράσεων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης και την εμπέδωση της συνεργασίας των περιφερειακών ελληνικών φορέων παιδικής προστασίας, με βάση τον άξονα Κρήτη-Μακεδονία.
Ο κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος στο θέμα του «Κρήτη-Μακεδονία: ενώνοντας θέληση και δυνάμεις για την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης των παιδιών», παρουσίασε τις ιδέες, τις δομές, το έργο και την προοπτική του Οργανισμού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και κατέδειξε την αναγκαιότητα της συνεργασίας των δομών παιδικής προστασίας της ελληνικής περιφέρειας.
Η κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός και Διευθύντρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας, ανέπτυξε το θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: εντοπισμός-τεκμηρίωση-παραπομπή θύτη-θεραπεία τραύματος» και μετέδωσε την εμπειρία της από σοβαρά περιστατικά κακοποίησης, ιδιαίτερα σεξουαλικής.
Η κ. Ιωάννα Σπανουδάκη, Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στο θέμα «Σύγχρονες μορφές κακοποίησης: κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων μέσα από το διαδίκτυο» , εστιάζοντας στο πρόσφατο φαινόμενο της «μπλε φάλαινας».
Η κ. Χρυσή Πευκιανάκη, Κοινωνική Λειτουργός στον ξενώνα φιλοξενίας θυμάτων έμφυλης βίας του Δήμου Χανίων, μίλησε με θέμα «Τα παιδιά ως μάρτυρες κακοποίησης-Η εμπειρία από τα τρία χρόνια λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών».
Ο κ. Φώτης Βλάχος, Παιδαγωγός του Παραρτήματος, αναφέρθηκε στην «Κοινωνική και επαγγελματική ένταξη φιλοξενουμένων σε δομές αυτόνομης διαβίωσης» και ανέπτυξε τους καθοριστικούς παράγοντες που επιδρούν ευεργετικά στην ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας και στο κοινωνικό σύνολο ατόμων, που έχοντας διαβιώσει σε δομές προστασίας δυσκολεύονται φεύγοντας από το περιβάλλον αυτό.
Η κ. Στεφανία Παπαδάκη, Ψυχολόγος του Παραρτήματος, ανέπτυξε το θέμα «Η δυσκολία μετάβασης από την εξαρτημένη στην αυτόνομη διαβίωση-Το ανάχωμα της ασυλοποίησης στον δρόμο της ενηλικίωσης», αναφερόμενη στα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα μετάβασης των εξυπηρετούμενων ατόμων από τη μία κοινότητα στη άλλη.
Τέλος, η κ. Μαρία Πετράκη, Κοινωνική Λειτουργός, μίλησε για την «Λειτουργία διαμερίσματος αυτόνομης διαβίωσης στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Νεάπολης Λασιθίου», που μετασχηματίζεται με σκοπό την ανεξαρτοποίηση και την ομαλή κοινωνική ένταξη των φιλοξενούμενων νέων.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠγτΠ αισθάνεται την αληθινή υποχρέωση να ευχαριστήσει  το Σωματείο «Στήριξις» Χανίων και ιδιαίτερα τον κ. Στράτο Πουμπλάκη για την πρόσκληση και την φιλοξενία, όλους όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εργασίες, καθώς και τους χορηγούς που υποστήριξαν την προσπάθεια.