Κλείσιμο
Καλάθι
Κλείσιμο

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ:

Μερικό Σύνολο:
Συνέδριο Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Συνέδριο Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Δελτίο Τύπου


Η Πρωτοβουλία για το Παιδί έλαβε μέρος στο Συνέδριο που διοργάνωσε στο διάστημα 1-3 Νοεμβρίου 2019 στην Κομοτηνή το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου του Essex και η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) ως επίτιμος συνδιοργανωτής και ο Δήμος Κομοτηνής.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των πολιτικών και των παρεμβάσεων στην περίοδο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση του φάσματος των προβλημάτων που αυτή προκαλεί. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο Συνέδριο σχετίζονταν κυρίως με την κοινωνική αποστέρηση (φτώχεια, ανεργία, κ.α.), με έμφαση στην παιδική προστασία, αλλά και με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Πρωτοβουλία για το Παιδί συμμετείχε με την εισήγηση της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Δώρας Νιώπα, Διευθύντριας του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος, που είχε θέμα:  «Γιατί σε μένα; Το Τραύμα Προδοσίας που βιώνουν οι έφηβοι δυσλειτουργικών οικογενειών». Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν επίσης 6 ακόμη μέλη της Επιστημονικής  Ομάδας του Οργανισμού, ως σύνεδροι.